Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Forum studenata biomedicinskih nauka

Registrujte se da biste pristupili sadržaju!
Postani član
Obavijesti
 • Dobro došli na forum Studenti medicine!
 • Forum je u testnoj (BETA) fazi, u slučaju da naiđete na grešku prijavite je ovdje
 • Posjetite naš portal
 • Obavezno pročitajte pravila!

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini (BoHeMSA) otvorilo je Konkurs za bilateralne i unilateralne razmjene, u okviru Međunarodne federacije studenata medicine – IFMSA, putem svojih profesionalnih – SCOPE i naučno-istraživačkih – SCORE komiteta. Pravo učešća na konkursu imaju studenti fakulteta koji imaju aktivne lokalne komitete (Medicinski fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru). Više o Konkursu možete pročitati na našoj stranici. Na ovoj diskusiji možete podijeliti vaša iskustva ili postaviti pitanje nekome ko je ranije učestvovao na razmjeni.
 3. Last week
 4. Earlier
 5. Google drive sa svim potrebnim materijalima za ovaj predmet možete pregledati na ovom linku.
 6. Google drive sa svim potrebnim materijalima za ovaj predmet možete pregledati na ovom linku.
 7. Google drive sa svim potrebnim materijalima za ovaj predmet možete pregledati na ovom linku.
 8. Google drive sa svim potrebnim materijalima za ovaj predmet možete pregledati na ovom linku.
 9. hadzics

  SaMED 2020

  Prenosimo Vam prevedeni dio zvaničnog pozivnog pisma Organizacionog odbora Internacionalnog kongresa studenata medicine SaMED 2020 usmjerenog prema studentskim i drugim partnerskim organizacijama: Kažu želja im je da okupe studente iz cijelog svijeta s ciljem da našu regiju stave na mapu evropskih naučno-nastavnih centara. Šta trebate znati o SaMED 2020? Tematski događaji Programom kongresa predviđena su tri trematska događaja: Mentalno zdravlje – Trauma i njene posljedice Doniranje organa i transplantacija Hirurgija u i izvan operacione sale Govornici Eminentni predavači i ljekari sa najpoznatijih univerziteta među kojima su: University of Oxford, King’s College, University of Amsterdam, University of Heidelberg, Washington D.C., University of Arizona, Würzburg. Radionice Deset različitih radionica među kojima su: Cricothyroidotomia i osiguranje airwaya kod pedijatrijskog pacijenta u hitnim slučajevima, Šivanje krvnih sudova, Drenaža abscesa sa šivanjem reza, Forenzička antropologija, Disekcija oka i šivanje rožnjače, “Everybody Lies”, Virtual reality simulacija invazivnih medicinskih zahvata, “Being a Pathologist”, Biopsija koštane srži i ABO tipizacija. Bogat turističko-zabavni sadržaj Učesnicima obećavamo nezaboravan provod koji uključuje sadržaje od obilaska grada i okolnih planina pa sve do cjelonoćnih partija. Kotizacija Cijena kotizacije zavisi od toga da li će učesnik prezentovati svoj rad (aktivni učesnik) ili ne (pasivni učesnik): Rane prijave (1.8. – 15.12.) – aktivni učesnici 40€ | pasivni učesnici 35€ Kasne prijave (15.12. – 1.2.) – aktivni učesnici 50€ | pasivni učesnici 45€ Smještaj Za zainteresovane učesnike Organizacioni odbor nudi mogućnost posredovanja u pronalasku smještaja. Cijena za 3 noćenja s doručkom iznosi 30€.
 10. Odličan upload! Dokaz da titula Legende nije dodijeljena na lijepe oči 🙂
 11. Skripte za polaganje usmenog i praktičnog dijela ispita iz Patologije možete preuzeti ovdje: https://mega.nz/#F!kDoDXC7Y!cvjvpHlWMadidbBXhRRTRQ
 12. Skoro sam naletio na jedan jako lijep citat "BUDITE JEDNAKO OPREZNI GLEDE KNJIGA KOJE ČITATE, KAO I GLEDE DRUŠTVA U KOJEMU SE KREĆETE: JER I JEDNO I DRUGO ĆE JEDNAKO UTJECATI NA VAŠ KARAKTER." - Paxton Hood. A šta vi trenutno čitate a da nije vezano za gradivo i faks? Ja bih vam preporučio jednu odličnu knjigu koju sam skoro dobio kao poklon od jednog kolege:
 13. Većina raje kad dođe u Tuzlu jede ćevape u Limeci ili Sezamu. Meni su tu možda i najlošiji ćevapi u Tuzli. Najbolji ćevapi su kod Zlaje, to je jedna mala ćevabdžinica koja uglavnom radi dostave. Nalaze se na Slatini u blizini zgrade "Soda So". Objekat im nije nešto posebno uređen, a čak djeluje i odbojno, ali ćevapi su im odlični. Uz ćevape dođe lepina polivena mesnim poljevom. Nerijetko Zlaja rasproda sve ćevape i zatvori lokal do podne - mislim da to najviše govori o prometu. Zlaja ima i brata "Groleta" koji drži ćevabdžinicu u jednoj garaži ispod UKC. Ćevapi su malo lošiji nego kod Zlaje, konkretno bez mesnog poljeva su, ali su daleko bolji od konkurencije. Pored njih mogu se fini ćevapi pojesti u Sarajci (objekat u centru grada u blizini Kapije) i u Pleju u tržnom centru na Brčanskoj Malti (samo nekad previše poliju lepinu). Ćevapi u Česmi (restoran u tradicionalnom stilu) kod čaršijske džamije također nisu loši.
 14. Glikozid

  Chat

  Hahaha, a oni koji su očistili su na moru bez interneta 😂😂
 15. U SA kod Želje, a u ZE Piccolo :) Mada ne bih vodio nikoga, izgovor je puno trans masti + prženo, raste rizik za aterosklerozu, infarkt, gojaznost 😄
 16. Doc_dr

  Chat

  Uče ljudi za septembar, primaklo se haha
 17. Glikozid

  Chat

  Hvala na dobrodošlici, pohvale za ideju pokretanja foruma 😄 inače volim pratiti forume, ali ovakvog tipa ih nema mnogo, odlična stvar
 18. Pitali su nekog lika šta bi uradio da ulovi zlatnu ribicu i da mu ona ispuni tri želje. On reče da bi spojio sarajevske ćevape i tuzlansku lepinu (posebna lepina sa poljevom). Gdje u kojem su gradu najbolji ćevapi? Da vam nekim slučajem dođu gosti iz nekog drugog grada, gdje biste ih vodili na ćevape?
 19. hadzics

  Chat

  Za početak dobro nam došao 🙋‍♂️
 20. hadzics

  Kaladont v1

  emancipacija
 1. Load more activity
×
×
 • Dodaj...

Važno!

Boravkom na ovoj stranici prihvatate polisu privatnosti i pravila foruma