Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Obavijesti
 • Dobro došli na forum Studenti medicine!
 • Forum je u testnoj (BETA) fazi, u slučaju da naiđete na grešku prijavite je ovdje
 • Posjetite naš portal
 • Obavezno pročitajte pravila!

hadzics

Administrator
 • Broj objava:

  16
 • Pridružio/la se:

 • Posljednji put online:

Reputacija

2 Neutral

3 Followers

O korisniku: hadzics

 • Birthday 13.09.1996

Lične informacije

 • Pol
  Muško
 • Datum rođenja
  13.09.1996
 • Grad
  Tuzla

Studij

 • Studij
  Medicina
 • Godina studija
  4.

Recent Profile Visitors

281 profile views
 1. Prije svega, dobro došla na forum i uopće na studij medicine. Čeka te naporan i dug put. Za početak najbitnije je da shvatiš fakultet završavaju uporni i bez obzira kroz šta sve budeš prolazila tokom studija - ne odustaj! Pošto nisam upoznat sa situacijom na MF BL, napisat ću ti nekoliko univerzalnih savjeta: Uči redovno. Dan prije svakog predavanja pročitaj lekciju koju trebaš učiti. Tokom predavanja bilježi ono što profesor priča, a što nisi imala priliku pročitati tokom prethodnog dana. Po dolasku kući ponovo pročitaj tu istu lekciju. S vremena na vrijeme ponovi ono što si do sada naučila. Koristi Youtube, Osmosis, Lecturio, Kenhub i slične servise. Ima dosta toga korisnog pogotovo za hemiju i anatomiju. Upoznaj svoje kolege i studente sa starijih godina. Od svakog možeš čuti neki dobar savjet. Ne vjeruj u loša iskustva drugih studenata i ne daj da te prestraše. Ne overthinkuj. Stvari se završe puno bolje nego što mi mislimo 🙂 Nije sramota pasti ispit ili obnoviti, sramota je napustiti. Obavezno nam se pridruži u Facebook grupi
 2. hadzics

  SaMED 2020

  Prenosimo Vam prevedeni dio zvaničnog pozivnog pisma Organizacionog odbora Internacionalnog kongresa studenata medicine SaMED 2020 usmjerenog prema studentskim i drugim partnerskim organizacijama: Kažu želja im je da okupe studente iz cijelog svijeta s ciljem da našu regiju stave na mapu evropskih naučno-nastavnih centara. Šta trebate znati o SaMED 2020? Tematski događaji Programom kongresa predviđena su tri trematska događaja: Mentalno zdravlje – Trauma i njene posljedice Doniranje organa i transplantacija Hirurgija u i izvan operacione sale Govornici Eminentni predavači i ljekari sa najpoznatijih univerziteta među kojima su: University of Oxford, King’s College, University of Amsterdam, University of Heidelberg, Washington D.C., University of Arizona, Würzburg. Radionice Deset različitih radionica među kojima su: Cricothyroidotomia i osiguranje airwaya kod pedijatrijskog pacijenta u hitnim slučajevima, Šivanje krvnih sudova, Drenaža abscesa sa šivanjem reza, Forenzička antropologija, Disekcija oka i šivanje rožnjače, “Everybody Lies”, Virtual reality simulacija invazivnih medicinskih zahvata, “Being a Pathologist”, Biopsija koštane srži i ABO tipizacija. Bogat turističko-zabavni sadržaj Učesnicima obećavamo nezaboravan provod koji uključuje sadržaje od obilaska grada i okolnih planina pa sve do cjelonoćnih partija. Kotizacija Cijena kotizacije zavisi od toga da li će učesnik prezentovati svoj rad (aktivni učesnik) ili ne (pasivni učesnik): Rane prijave (1.8. – 15.12.) – aktivni učesnici 40€ | pasivni učesnici 35€ Kasne prijave (15.12. – 1.2.) – aktivni učesnici 50€ | pasivni učesnici 45€ Smještaj Za zainteresovane učesnike Organizacioni odbor nudi mogućnost posredovanja u pronalasku smještaja. Cijena za 3 noćenja s doručkom iznosi 30€.
 3. Odličan upload! Dokaz da titula Legende nije dodijeljena na lijepe oči 🙂
 4. Skoro sam naletio na jedan jako lijep citat "BUDITE JEDNAKO OPREZNI GLEDE KNJIGA KOJE ČITATE, KAO I GLEDE DRUŠTVA U KOJEMU SE KREĆETE: JER I JEDNO I DRUGO ĆE JEDNAKO UTJECATI NA VAŠ KARAKTER." - Paxton Hood. A šta vi trenutno čitate a da nije vezano za gradivo i faks? Ja bih vam preporučio jednu odličnu knjigu koju sam skoro dobio kao poklon od jednog kolege:
 5. Većina raje kad dođe u Tuzlu jede ćevape u Limeci ili Sezamu. Meni su tu možda i najlošiji ćevapi u Tuzli. Najbolji ćevapi su kod Zlaje, to je jedna mala ćevabdžinica koja uglavnom radi dostave. Nalaze se na Slatini u blizini zgrade "Soda So". Objekat im nije nešto posebno uređen, a čak djeluje i odbojno, ali ćevapi su im odlični. Uz ćevape dođe lepina polivena mesnim poljevom. Nerijetko Zlaja rasproda sve ćevape i zatvori lokal do podne - mislim da to najviše govori o prometu. Zlaja ima i brata "Groleta" koji drži ćevabdžinicu u jednoj garaži ispod UKC. Ćevapi su malo lošiji nego kod Zlaje, konkretno bez mesnog poljeva su, ali su daleko bolji od konkurencije. Pored njih mogu se fini ćevapi pojesti u Sarajci (objekat u centru grada u blizini Kapije) i u Pleju u tržnom centru na Brčanskoj Malti (samo nekad previše poliju lepinu). Ćevapi u Česmi (restoran u tradicionalnom stilu) kod čaršijske džamije također nisu loši.
 6. Pitali su nekog lika šta bi uradio da ulovi zlatnu ribicu i da mu ona ispuni tri želje. On reče da bi spojio sarajevske ćevape i tuzlansku lepinu (posebna lepina sa poljevom). Gdje u kojem su gradu najbolji ćevapi? Da vam nekim slučajem dođu gosti iz nekog drugog grada, gdje biste ih vodili na ćevape?
 7. hadzics

  Chat

  Za početak dobro nam došao 🙋‍♂️
 8. hadzics

  Kaladont v1

  Idemo sljedeći krug. Soliter
×
×
 • Dodaj...

Važno!

Boravkom na ovoj stranici prihvatate polisu privatnosti i pravila foruma