Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Obavijesti
 • Dobro došli na forum Studenti medicine!
 • Forum je u testnoj (BETA) fazi, u slučaju da naiđete na grešku prijavite je ovdje
 • Posjetite naš portal
 • Obavezno pročitajte pravila!

hadzics

Administrator
 • Broj objava:

  15
 • Pridružio/la se:

 • Posljednji put online:

Reputacija

2 Neutral

3 Followers

O korisniku: hadzics

 • Birthday 13.09.1996

Lične informacije

 • Pol
  Muško
 • Datum rođenja
  13.09.1996
 • Grad
  Tuzla

Studij

 • Studij
  Medicina
 • Godina studija
  3.

Recent Profile Visitors

217 profile views
 1. hadzics

  SaMED 2020

  Prenosimo Vam prevedeni dio zvaničnog pozivnog pisma Organizacionog odbora Internacionalnog kongresa studenata medicine SaMED 2020 usmjerenog prema studentskim i drugim partnerskim organizacijama: Kažu želja im je da okupe studente iz cijelog svijeta s ciljem da našu regiju stave na mapu evropskih naučno-nastavnih centara. Šta trebate znati o SaMED 2020? Tematski događaji Programom kongresa predviđena su tri trematska događaja: Mentalno zdravlje – Trauma i njene posljedice Doniranje organa i transplantacija Hirurgija u i izvan operacione sale Govornici Eminentni predavači i ljekari sa najpoznatijih univerziteta među kojima su: University of Oxford, King’s College, University of Amsterdam, University of Heidelberg, Washington D.C., University of Arizona, Würzburg. Radionice Deset različitih radionica među kojima su: Cricothyroidotomia i osiguranje airwaya kod pedijatrijskog pacijenta u hitnim slučajevima, Šivanje krvnih sudova, Drenaža abscesa sa šivanjem reza, Forenzička antropologija, Disekcija oka i šivanje rožnjače, “Everybody Lies”, Virtual reality simulacija invazivnih medicinskih zahvata, “Being a Pathologist”, Biopsija koštane srži i ABO tipizacija. Bogat turističko-zabavni sadržaj Učesnicima obećavamo nezaboravan provod koji uključuje sadržaje od obilaska grada i okolnih planina pa sve do cjelonoćnih partija. Kotizacija Cijena kotizacije zavisi od toga da li će učesnik prezentovati svoj rad (aktivni učesnik) ili ne (pasivni učesnik): Rane prijave (1.8. – 15.12.) – aktivni učesnici 40€ | pasivni učesnici 35€ Kasne prijave (15.12. – 1.2.) – aktivni učesnici 50€ | pasivni učesnici 45€ Smještaj Za zainteresovane učesnike Organizacioni odbor nudi mogućnost posredovanja u pronalasku smještaja. Cijena za 3 noćenja s doručkom iznosi 30€.
 2. Odličan upload! Dokaz da titula Legende nije dodijeljena na lijepe oči 🙂
 3. Skoro sam naletio na jedan jako lijep citat "BUDITE JEDNAKO OPREZNI GLEDE KNJIGA KOJE ČITATE, KAO I GLEDE DRUŠTVA U KOJEMU SE KREĆETE: JER I JEDNO I DRUGO ĆE JEDNAKO UTJECATI NA VAŠ KARAKTER." - Paxton Hood. A šta vi trenutno čitate a da nije vezano za gradivo i faks? Ja bih vam preporučio jednu odličnu knjigu koju sam skoro dobio kao poklon od jednog kolege:
 4. Većina raje kad dođe u Tuzlu jede ćevape u Limeci ili Sezamu. Meni su tu možda i najlošiji ćevapi u Tuzli. Najbolji ćevapi su kod Zlaje, to je jedna mala ćevabdžinica koja uglavnom radi dostave. Nalaze se na Slatini u blizini zgrade "Soda So". Objekat im nije nešto posebno uređen, a čak djeluje i odbojno, ali ćevapi su im odlični. Uz ćevape dođe lepina polivena mesnim poljevom. Nerijetko Zlaja rasproda sve ćevape i zatvori lokal do podne - mislim da to najviše govori o prometu. Zlaja ima i brata "Groleta" koji drži ćevabdžinicu u jednoj garaži ispod UKC. Ćevapi su malo lošiji nego kod Zlaje, konkretno bez mesnog poljeva su, ali su daleko bolji od konkurencije. Pored njih mogu se fini ćevapi pojesti u Sarajci (objekat u centru grada u blizini Kapije) i u Pleju u tržnom centru na Brčanskoj Malti (samo nekad previše poliju lepinu). Ćevapi u Česmi (restoran u tradicionalnom stilu) kod čaršijske džamije također nisu loši.
 5. Pitali su nekog lika šta bi uradio da ulovi zlatnu ribicu i da mu ona ispuni tri želje. On reče da bi spojio sarajevske ćevape i tuzlansku lepinu (posebna lepina sa poljevom). Gdje u kojem su gradu najbolji ćevapi? Da vam nekim slučajem dođu gosti iz nekog drugog grada, gdje biste ih vodili na ćevape?
 6. hadzics

  Chat

  Za početak dobro nam došao 🙋‍♂️
 7. hadzics

  Kaladont v1

  Idemo sljedeći krug. Soliter
×
×
 • Dodaj...

Važno!

Boravkom na ovoj stranici prihvatate polisu privatnosti i pravila foruma